Hybride Tankschip

Gepubliceerd door Expertise en Innovatiecentrum Binnenvaart

In auguduurzaamheid_1stus 2012 is de hybride binnentankschip, genaamd ‘mts. Duandra’, in de vaart gebracht. Het 110 meter lange schip heeft een breedte van 16,20 meter, een maximale diepgang van 5,13 meter en een laadvermogen van 6060 ton. De Duandra is voorzien van twee schroefas-aandrijvingen met ieder een Masson-keerkoppeling met twee ingangen, een normale ingang voor de hoofdmotor aan de voorkant en een tweede voor de EMS elektromotor aan de achterkant.

duandra2De achterin geplaatste twee Volvo Penta D16 hoofdmotoren hebben ieder een vermogen van 750 pk (551 kW) en zijn bestemd zijn voor dieseldirecte aandrijving van het schip.

De twee EMS elektromotoren, met ieder een vermogen van 475 pk (350 kW), worden bediend door twee in het voorschip geplaatse Volvo Penta D16 generator-motoren met ieder een vermogen van 680 pk (500kW). De voorin geplaatste generator-motoren zijn eveneens bestemd voor de boegschroefinstallatie, pompbedrijf.

De beide voortstuwingsschroeven van de Duandra kunnen op deze wijze op drie manieren worden aangedreven: diesel direct, diesel elektrisch of door een combinatie van beide.

De Volvo Penta motoren zijn voorzien van een katalysator met AdBlue injectie (ureum) en een POC roetfilter waarmee de Duandra ruimschoots voldoet aan de toekomstige CCR doelstelling vanaf 2016.

Voordeel van deze installatie is dat o.m. minder vermogen nodig is; kleine en moderne motoren kunnen worden ingezet, minder ruimte vraagt, brandstofbesparing en milieuvriendelijk.

Om het brandstofverbruik verder te reduceren wordt restwarmte van de motoren gebruikt om de accommodaties, de boiler en de lucht van de overdrukinstallatie te verwarmen. De romp van het schip bestaat uit de zogenaamde ‘Scheldehuid’.